Over mij

Na ruim 20 jaar ervaring in de jeugdhulpverlening (download hier mijn CV) werd het tijd voor de volgende stap en ben ik mijn eigen praktijk begonnen. In 2017 kwam ik door een training in aanraking met de ‘poppetjestaal’ van Een Taal Erbij. Dit heeft mij veel gebracht, inzicht en erkenning gegeven over mijn eigen geschiedenis.

Het begin van het volgen van meer trainingen en opleidingen met name op het gebied van verlies en rouw. De invloed die dat op mensenlevens en generaties lang heeft boeit me. Rouw hoort bij liefde, het is echt en puur. Rouw is rauw. Rouw kent geen tijd. Weggestopt verdriet, ooit klopt het weer op de deur. Bijvoorbeeld als nieuw verlies het oude verlies loswoelt. Ik neem al mijn (levens)ervaringen, kennis en expertise mee in mijn praktijk op het gebied van tegenslag, verlies en rouw.
Ik werk vanuit gelijkwaardigheid. Ik ben duidelijk, eerlijk en kijk met een brede blik. Collega’s beschrijven mij als kordaat, sociaal, enthousiast, gedreven, integer, empathisch en veerkrachtig.

Ik heb twee hondjes die regelmatig aanwezig zijn in mijn praktijk. Storm (2017) en Sky (2023). Het ras is Bolonka Zwetna. Zij verharen niet, wat handig is als je last hebt van allergieën. Mocht je bang zijn voor honden, neem dan eerst contact met me op.

 

Website pagina OVER MIJ

Wat bied ik?

Je kunt bij mij terecht voor begeleiding bij tegenslag, verlies en rouw aan kinderen, jongeren, volwassenen en aan gezinnen. We maken allemaal (crisis)situaties mee die het leven een (drastische) wending geven. In ieder zijn levensverhaal komt tegenslag, verlies en rouw op verschillende gebieden voor. Voorbeelden hiervan zijn scheiding, dood, ziekte, pesten, adoptie, ontslag, verhuizing, relatieproblemen. We worden geconfronteerd met allerlei soorten verlies. Confrontatie met rouw en verlies kan onverwachts komen en een ieder ondergaat het op zijn of haar eigen wijze.

Iemand in rouw voelt zich vaak niet goed begrepen en/of eenzaam in het rouwproces. Er is geen vast recept voor het rouwproces. Als men verlies wil integreren in het leven dan moet er werk worden verzet, rouwarbeid.

Samen kijken we met een brede blik wat er allemaal speelt en meespeelt. Ieder mens heeft zijn eigen verhaal en zijn eigen weg in het leven. Elk verlies is persoonlijk, elk verlies is anders. Iedereen gaat er op zijn of haar eigen manier mee om. Je bent ook wat je verloren bent. Het komt op je pad en het hoort bij jou. Samen gaan we op verkenning, puzzelen en zoeken naar mogelijkheden. Het is een ontdekkingsreis. Een reis met inzichten, herkenning, erkenning en verbinding.

Als je inzicht krijgt, herkenning en erkenning voelt, ontstaat er rust en ruimte voor verandering en groei. Ik besteed aandacht aan alle gevoelens en vragen die op je pad komen. Ik laat je kennis maken met je eigen mechanismen.

In mijn werkwijze gaan we op zoek naar je eigen kracht en veerkracht. We gaan op zoek naar wat je graag zou willen en naar mogelijkheden hierin.

De ontmoeting met jezelf.

Met als doel bewustwording en meer rust en balans in je leven. Ik hoop dat mijn begeleiding je van binnen in beweging brengt, je helpt terug te buigen om weer recht te kunnen gaan staan.

Ik hoop dat je je bij mij gezien, gehoord en gesteund voelt.